BACnet käyttöönotto

BACnet ominaisuuksien aktivointi ja peruskäyttö

Ensiksi täytyy aktivoida BACnetin toiminnallisuutta:

Asetukset-> Aktivoinnit.

Syötä Tuotekoodi aktivointisivulle:

activations.fidelix.com

Saatu avaimen (6 merkkiä) syötä Aktivointiavain kentälle ja paina sen jälkeen "Korjaa" nappula.

Jos "Tuoteaktivointi OK" ei tule esiin, täytyy käynnistää ala-asema uudestaan ja toistaa aktivointiprosessi.

BACnet MS/TP toimii RS485 portin kautta.

Portin parametrit:

Asetukset -> Portit

Määrittele olemassa olevaa Sarjapiortti  (3, 4 tai 5) "BACnet MS/TP":ksi ja aseta

MAC on ala-aseman numero eli "osoite" joka täytyy olla uniikki tässä verkossa. "Max masters" oletuksena on 127 jos toisen ei mainittu.

Asetukset->Järjestelmäasetukset -> BACnet MS/TP -- ruksi päälle. BACnet IP ruksi päälle. APDU timeout kannattaa aseta 3000ms.

BACnet TCP/IP asetukset

BACnet TCP/IP toteutetaan samalla tavalla mutta LAN tai WAN portti käytetään.

Asetukset -> IP osoitteet

IP asetukset sivulla aseta BACnet ruksi vastaavalle verkolle:

LAN verkon kohti, kun Ala-asemalle kytketty aliverkon BACnet laitteet. (esim. IV koneet, pumput, etc.)

WAN verkon kohti, kun Ala-asema on kytketty saman verkon BACnet laitteille (esim. toinen PLC, valvomo etc.)

Yhtä aikana molemmissa verkoissa BACnet ei toimi.

Palomuurin asetukset

Asetukset -> Palomuuri

Tarkista, että BACnet IP portti 47808 on avattu  tietylle IP osoitteille.

Pisteen ohjelmointi

Esimerkina otamme 2 kpl  FX ala-asemaa joissa on Laitteella ID=123 ja ID=456.

Laitteessa ID=123 voidaan ohjelmoida pisteettä kuin ”Server Object”. Näin pisteen arvo lähetetään BACnet verkossa toisille laitteille.

Laitteella ID=456 Pisteohjelmoinnissa täytyy etsiä Bacnet laitteet:

Ohjelmointi -> Mittauspisteet

Sitten täytyy hakea muiden laitteiden oliot:

Sitten valittu oliosta valita ”Present Value” – ”Nykyinen arvo” ominaisuus.

Sitten se arvo laitteelta ID=123 siirretään pisteeseen laitteen ID=456: