FX-Editor FX202x projekti FX3000-C:een

Projektitiedostojen ja ohjelmien siirtäminen FX202x:sta (Spider) uuteen FX3000-C (Spider 10/40)

Artikkelissa on käytetty FX-Editor versiota 2.0.2.11. Jotkin asiat voivat toimia hieman eri tavalla eri versioissa.

TÄRKEÄÄ !
Siirtoon tarvitset FX2025(A) CPU-laitteen väliaikaiseksi varastoksi.

Uutta FX-Editor projektia käytetään myös datan siirtämiseen.

Tarkasta ja korjaa IEC lähdekoodi yhteensopivuusongelmien varalta, joita esiintyy FX202X ja FX-3000-C välillä.

Yhteys

Luo uusi FX-Editori projekti ja yhdistä vanhaan ala-asemaan.

Testaa yhteyden toimivuus painamalla "Connect" painiketta "Project -> Communication settings" sivulla.

Yhteys ei toimi. Tarkista IP asetukset, FTP käyttäjänimi ja salasana.

Yhteys toimii.

Datan siirto

Datan siirto

Lataa kaikki saatavilla oleva data vanhasta FX202x:stä.

Klikkaa Fidelix > Get data from PLC. Avautuneesta ikkunasta klikkaa select all. Lataa myös backuppi samalla.

Tarkista tietojen lataamisen onnistuminen oikein vertaamalla vanhan ala-aseman ja FX-Editorin sisältöä.

TÄRKEÄ VAROITUS!

FX2020-laitteistoversioissa sarjaporttia #2 on käytetty fyysisiin I/O-pisteisiin.

Sarjaportissa #2 olevat I/O-moduulit ja pisteet tulee siirtää sarjaporttiin #3, joka on oletusportti uudemmissa FX-laitteistoissa.

Sarjaporttiin #3 voi olla laitettu modbuslaitteista ja porttia on voitu käyttää IEC-ohjelmassa. Nämäkin muutokset pitää tehdä.

Vanhemmissa FX2020- ja FX2025-laitteistoversioissa, joissa on ohjelmistoversio 9.xx tai 10.xx, menu tiedostossa käytettiin painikkeita. Näiden menu-tiedostojen muokkaamiseen ei tule käyttää FX-Editoria.

Toinen vaihtoehto on luoda täysin uusi menu.

Luodaksesi uuden dynaamisen menu-tiedoston paina "Create FdxIndex dynamic menu" painiketta.

Avaa luotu fdxindex.htm tiedosto editorissa ja varmista että kaikki linkit ovat oikein.

Tallenna projekti halutulla nimellä.

Nyt sinulla on FX-Editor projekti samalla sisällöllä kuin vanhassa FX202x-alakeskuksessa.

Uuteen FX-alakeskukseen lataaminen

Lataa projekti ala-asemaan FX-Editorin eri välilehdiltä. Lataa ohjelma OpenPCS tai FX-Editorin ST-Edit välilehdeltä. Testaa ladattu projekti suoraan FX-Editor selainsivulta tai nettiselaimesta.

Artikkeli päivitetty: 16.1.2023