FX alakeskuksen aikaohjelman erikoispäivät

Ohje kuinka käytetään poikkeuspäiviä aikaohjelmien kanssa, Fidelixin CPU:issa.

Jotta aikaohjelmalle voi määritellä poikkeuspäiville tapahtumia, pitää ensin ottaa poikkeuspäivät käyttöön, kyseisen aikaohjelman ohjelmointi sivulta.

Ensin paina aikaohjelman symbolia, sitten valitse vaihtoehto "Ohjelmointi", avautuvasta valikosta.

Tämä avaa aikaohjelman ohjelmointisivun. Aseta valinta "Käytä erikoispäiviä" päälle ja paina "Korjaa" nappia.

Nyt voit asettaa aikaohjauksia poikkeuspäiville E1, E2 ja E3. Aseta näille riveille tapahtumat, joita haluat käyttää poikkeuspäivinä.

Esimerkki:

image-png-May-07-2021-09-07-49-73-AM  Aikaohjelmaikkunan oikeassa reunassa olevilla numeroilla voi määrittää prioriteetin kyseiselle riville.Tällä voit määritellä, mitä riviä aikaohjelma tottelee, jos esimerkiksi samalle päivälle on samanaikaisesti useampia poikkeustapahtumia. Alhaisemmalla numerolla on suurempi prioritetti korkeampaan numeroon verrattuna.

Käyttääksesi poikkeustapahtumia, pitää CPU:n kalenterissa määritellä poikkeuspäivät.

Valitse valikko "Käyttäjätila" ja sivu "Kalenteri", kahdesta käyttöliittymän vasemmassa reunassa olevasta pudotusvalikosta.

Sitten paina päivää, jolle haluat asettaa poikkeustapahtuman.

1. Valitse mitä aikaohjelman riviä, kyseisenä päivänä seurataan.
  2. Valitse päivät, jolloin poikkeustapahtuma on käytössä.
    1. Valinnan “Voimassaoloaika” vaihtoehdolla “Päiväys” voit asettaa yksittäisen päivän, jolloin poikkeustapahtuma on käytössä.
    2. Valinnan “Voimassaoloaika” vaihtoehdolla “Ajanjakso” voit asettaa usean päivän jakson, jolloin poikkeustapahtuma on käytössä.
    3. Valinnan “Voimassaoloaika” vaihtoehdolla “Toistuvuus” voit asettaa poikkeustapahtuman toistumaan tiettyinä päivinä. Esimerkiksi jokaisena maanantaina jokaisena kuukautena.
  3. Paina "Talleta" nappia, luodaksesi uuden poikkeustapahtuman tai paina “Poista” poistaaksesi valitsemasi poikkeustapahtuman kalenterista.

Nyt kalenterissa näkyy, että valitulle päivälle on luotu poikkeustapahtuma, jolloin käytetään aikaohelmissa, joissa poikkeustapahtumat ovat aktivoitu, E1 rivin tapahtumia.