OpenPCS asennus ja käyttöönotto

Resource alustus

Jos haluat luoda monimutkaisempia algoritmeja Fidelix laitteiden (FX tai multi-24) ohjelmoinnissa, sinun on kirjoitettava koodi OpenPCS ohjelmalla.

OpenPCS-hardware-connectionFX-alakeskus

Valikosta > PLC > Connections… avataksesi “Connection Setup” ikkunan.

Valitse “New” ja anna nimeksi esimerkiksi “FX”.
Paina “Select” ja valitse TCP-driver.

OpenPCS TCP settingsValitse "Edit Connection" ikkunasta "Settings" ja liitä porttinumero 23042 sekä FX-alakeskuksen IP-osoite

Paina “OK” sulkeaksesi “Edit Connection” ikkuna, ja “Close” sulkeaksesi “Connection Setup” ikkuna.

multi-24-säädin

Valikosta > PLC > Connections…avataksesi “Connection Setup”ikkuna.

Valitse “New” ja anna nimeksi esimerkiksi “multi24”.
Paina “Select” ja valitse RS232-driver.

OpenPCS RS232 settings Valitse "Edit Connection" ikkunasta "Settings" ja valitse COM-portti, johon USB-RS232 ohjelmointikaapeli on kytketty.

Aseta Baud rate kohdalle 115200, Data bits kohtaan 8, Valitse Parity kohtaan “None”, Stop bits kohdalle 1, ja portti numero 23042 ja Protocol kohtaan "None"

Paina "Via USB" ruutua ja jätä "Cyclic Redundancy Check" tyhjäksi. Painamalla "OK" suljet "RS232 settings" ikkunan.

Paina "OK" sulkeaksesi "Edit Connection" ikkuna, ja "Close" sulkeaksesi "Connection Setup" ikkuna.

Valitse juuri luomasi laitteistoresurssi

Siirry kohtaan > PLC > Resource Properties … tai siirry "Project" ikkunan "Resources" välilehdelle ja paina resurssia hiiren oikealla näppäimellä ja valitse "Properties.."

OpenPCS-select-Resource-Properties

Valitse "Optimization" kohtaan "size only" OpenPCS-edit-resource-specifications

FX-alakeskus

Valitse Hardware-moduuliksi "Fidelix substation Fx2020"

multi-24-säädin

Valitse Hardware-moduuliksi "Fideix Multi-24" (tai FxTC, jos käytät vanhempaa versiota ohjelmistamme).