internet operaattorin smtp asetusten selvittäminen

alakeskuksen sähköposti smtp palvelimen määritys

Suomessa on mahdollista käyttää porttia 25 sähköpostin lähetykseen ainoastaan kyseisen internet liittymän operaattorin smtp-palvelinta.

Yleisimmin käytössä olevat operaattorit Suomessa ja heidän smtp palvelimien nimet:
-Elisa: smtp.kolumbus.fi
-Dna-internet liittymä: smtp.dnainternet.net
-Dna-mobiili liittymä: smtp.dna044.com
-Telia: mail.inet.fi

Jos et tiedä, kenen operaattorin internet liittymä on käytössä, voit tarkistaa sen esim. linkin https://www.whatismyip.com/ip-whois-lookup/ palvelun kautta antamalla IP kenttään olemassa olevan verkon julkisen ip osoitteen ka painamalla 'Lookup'
Alakeskuksesta julkisen IP:n voi tarkistaa valikosta asetukset-ip osoitteet, jossa sivun alareunassa on maininta tämän hetkinen aika (jos internet yhteys on olemassa) sekä tuona aikana kyseisellä laitteella ollut julkinen IP.