internet operaattorin smtp palvelimen nimen selvittäminen

alakeskuksen sähköposti smtp palvelimen määritys

Suomessa on mahdollista käyttää porttia 25 sähköpostin lähetykseen ainoastaan kyseisen internet liittymän operaattorin smtp-palvelinta.

Yleisimmin käytössä olevat operaattorit Suomessa ja heidän smtp palvelimien nimet:
-Elisa: smtp.kolumbus.fi
-Dna-internet liittymä: smtp.dnainternet.net
-Dna-mobiili liittymä: smtp.dna044.com
-Telia: smtp.tele.fi (vanha Telia: mail.inet.fi )

Operaattorin internet liittymä on käytössä, voit tarkistaa sen esim. linkin whatismyip.com palvelun kautta antamalla IP kenttään olemassa olevan verkon julkisen ip osoitteen.
Alakeskuksesta julkisen IP:n voi tarkistaa alakeskus valikosta asetukset - ip osoitteet,
jossa sivun alareunassa on maininta tämän hetkinen aika (jos internet yhteys on olemassa) sekä tuona aikana kyseisellä laitteella ollut julkinen IP.
esim.

updated 11.8.2023:
-Telia: smtp.tele.fi (vanha Telia: mail.inet.fi )