FX alakeskuksen historiaseuranta

Ohje kuinka pisten saa asetettua historia seurantaan ja kuinka tehdään historiaryhmiä Fidelixin ala-asemassa

Valitse näytön vasemmassa olevasta valikosta, ylemmästä alasvetovalikosta vaihtoehto "Historia"

Paina "Asetukset" nappia.

Täällä  voit aktivoida historia tallennuksen pisteille CPU:ssa.

Kirjoita kenttään "Pistetunnus", pisteen ID, jonka haluat asettaa historia seurantaan.

Pisteen ID:n voi kopioida grafiikka kuvalta, painamalla pistettä.

Sitten valitse avautuvasta valikosta vaihtoehto "Kopioi tunnus".

Kun olet asettanut pisteen nimen, voit valita asetukset pisteen datan tallentamiselle.

Kentällä "Näytteitä maks." voit valita kuinka monta näytettä pisteestä tallennetaan. Kun näytteiden maksimimäärä saavutetaan alkaa vanhat näytteet poistumaan, sitä mukaa kun uusia näytteitä tallennetaan. Maksimi määrä näytteiden tallentamiselle yhtä pistettä kohti on 20 000.

Kentällä "Näytteenottoväli" voit valito kuinka usein pisteestä tallennetaan näyte. Kirjoita kenttään numero ja valitse alasvetovalikosta onko arvo sekunteina, minuutteina, tunteina vai päivinä.

Nyt voit painaa nappia "Lisää/Talleta" ja piste tulee näkyviin tallennettujen pisteiden listalle alla.

Arvo kentässä "Päiviä maks" on automaattisesti laskettu ja on riippuvainen Näytteitä maks. ja Näytteenottoväli kenttien arvoista. Tämä kenttä kertoo, kuinka pitkälle taaksepäin pisteen historiaa voi katsoa, nykyisilla asetuksilla.

Arvolla kentässä "Toleranssi" voit määrittää minimi arvon muutoksen näytteen tallentamiselle. Tämä voi pidentää historian pituutta, kun jokaista näytettä ei tallenneta, jos pisteen arvo ei ole tarpeeksi paljon muuttunut.

Historian datan katselua varten, pitää luoda historia ryhmä pisteille.

Tämä onnistuu painamalla "Ryhmä" painiketta.

Ylimpään kenttään kirjoita historia ryhmälle nimi.

Sitten valitse piste lisättäväksi historia ryhmään ja paina "Lisää piste" painiketta.

Muita pisteitä voidaan lisätä samaan historiaryhmään valitsemalla toinen pisteen paikka ja toistamalla edelliset vaiheet. Yhteen historiaryhmään voidaan asettaa maksimissaan 6 pistettä.

Seuraavaksi paina "Uusi ryhmä" painiketta, niin ryhmä luodaan.

Nyt kun haluat katsoa historia dataa, valitse historia ryhmien listasta, ryhmä jota haluat katsoa ja paina "Piirrä" nappia.

Historia data näkyy nyt näytöllä.

Voit vaihtaa aikaa, jolta dataa näytetään, sekä kuvan asteikon kokoa, asetuksilla sivun ylälaidassa. Asetukset tulevat voimaan näytölle, painettuasi uudelleen "Piirrä" nappia.

Historia ryhmän dataa voidaan myös katsoa taulukkomuodossa, painamala "Taulukko" nappia.