Tosibox Readiness käyttöönotto

Tosibox readiness aktivoinnin työvaiheet

Tosibox readiness aktivointiavaimen saaminen voi kestää muutaman päivän, joten varaa tähän tarvittava aika. (cloudsupport@fidelix.com)

Tosibox readiness toiminnallisuuteen tarvitaan vähintään ala-aseman BIN-versio 12.30.01. Ala-asema ei saa olla FX-3000-C Pre-series, missä ei ole Wifiä.

1. Aktivoi ala-aseman sisäinen tosibox:

• Kopioi Asetukset->Aktivoinnit sivulta product code.
  • Syötä Product code activations.fidelix.com sivulle.
  • Saatu avain syötetään ala-aseman Activation key kohtaan.

2. Aktivoidaan tosibox readiness palvelu:

• Lähetä sähköpostia osoitteeseen cloudsupport@fidelix.com. Sähköpostiin liitetään ala-aseman tosibox-sivulla olevat tiedot esimerkiksi kuvankaappauksena. Tämän jälkeen saat sähköpostilla takaisin aktivointikoodin. Huom! vastaus ja aktivointikoodi tulee noin 3:n työpäivän kuluessa.
  • Sähköpostilla saatu avain syötetään ala-aseman Asetukset->Tosibox sivulle.

3. Verkkoasetuksien asettaminen 4g/3g (WWAN):

• Varmista nimipalvelimen toiminta käytössä olevalla internet-yhteydellä. Esim. Googlen 8.8.8.8 toimii Suomessa kaikilla operaattoreilla.
  • Ota 4G-yhteys käyttöön kohdasta 4g/3g (WWAN) settings valintalaatikko Internet connection aktiiviseksi.

Yllä olevan kuvan alareunasta näet milloin internet-yhteys on viimeksi todettu toimivaksi. Mikäli ajankohta ei ole lähellä nykyhetkeä niin, internet-yhteys ei toimi.
4. Ala-asemien välinen tiedonsiirto:
Paikallisen verkon (LAN) esimerkkiasetukset readiness alakeskuksessa (Alakeskus 2) :

Tosibox Readiness on tässä tapauksessa alakeskuksessa 2.

• Nimipalvelin 8.8.8.8
  • IP-osoite 192.168.11.202
  • Default gatewayn asetuksella ei ole merkitystä, koska internet-yhteys ei ole määritetty tämän verkon kautta.
  • Jätetään Internet connection tyhjäksi, koska internet on valittu 4g WWAN.

Paikallisen verkon (LAN) esimerkkiasetukset muissa alakeskuksissa (Alakeskus 1):

• Nimipalvelin 8.8.8.8
  • IP-osoite 192.168.11.201
  • Default gatewayksi määritellään tosibox readiness alakeskus, eli IP-osoite 192.168.11.202
  • Tähän ala-asemaan valitaan Internet-yhteys LAN-verkon kautta.

Paikallisen verkon (LAN) esimerkkiasetukset muissa alakeskuksissa (Alakeskus 3):

• Nimipalvelin 8.8.8.8
  • IP-osoite 192.168.11.203
  • Default gatewayksi määritellään tosibox readiness alakeskus, eli IP-osoite 192.168.11.202
  • Tähän ala-asemaan valitaan Internet-yhteys LAN-verkon kautta.

5. Ala-asemien verkkojen kytkeminen:

Tämän jälkeen voit kytkeä paikallisverkossa (LAN) olevat alakeskukset 1, 2 ja 3 RJ45 verkkokaapelilla toisiinsa ja kaikki laitteet voivat lähettää hälytykset sähköpostilla ja kaikkiin laitteisiin saadaan etäyhteys tosibox readiness VPN-osoitteella

VPN esimerkki Netmapilla 10.45.19.0:

• Ala-asema1: 10.45.19.201
  • Ala-asema2: 10.45.19.202
  • Ala-asema3: 10.45.19.203

---

Lisää verkko-asetusten määrittelemisestä löytyy ohjeesta
FX alakeskuksen suositellut verkkoasetukset

-Päivitetty 9.5.2023
-Päivitetty 17.8.2023 / JT, korjattu activation.fidelix.com -> activations.fidelix.com