UpdateTool thru FX-3000-C updating

Guide till hur man uppdaterar mjukvaruversionen i Fidelix FX-3000C genom att använda Fidelix USB UpdateTool.

Mjukvaruversionen i Fidelix FX-3000C kan uppdateras genom att använda Fidelix USB UpdateTool.

För att göra detta behöver du ett USB-minne och du behöver ladda ned UpdateTool från Fidelix nedladdningssidor. Kontakta support@fidelix.se om du inte har tillgång till dessa.

Ladda ned hela mappen ”FdxUpdateTool” till din dator.

Öppna och läs VIKTIGT-LÄS_DETTA_FÖRST.txt och följ instruktionerna:

1. Avblockera zip-filen INNAN du zippar upp den!
    (Högerklick / Egenskaper... längst ner: "Filen är blockerad av Windows...")
  2. Kopiera innehållet i "diskinnehåll" till en tom USB. Obs! Själva mappen "Diskinnehåll" ska INTE med.

Ditt USB-minne ska då innehålla fem mappar:

Autorun, Bin, Extra inställningar, Manual, UpdateTool606, Util samt en "lös" fil, CleanUsbDisk.cmd i "roten".

Öppna mappen ”Autorun" och kör applikationen "FdxUpdateTool".

Uppdatera mjukvaran i FX-3000C.
Du kan se det valda alternativet som “Selected action”. Uppdatera mjukvaruversionen i FX-3000C genom att välja “Update Bin folder”.
Man kan se att "Selected action" ändras till "Update Bin". Klicka sen på "Close”-knappen.

Gör en säker borttagning av USB-minnet från din dator.

Stoppa in USB-minnet i USB1-porten på din FX-3000-C

Vänta sedan tills FX-3000-C har startat om. Det tar vanligtvis runt 5-10 minuter.

När PLC:n är tillbaks online tar du ut USB-minnet.

Mjukvaruversionen har nu uppdaterats. Du kan se versionen när du ansluter till FX-3000C, högst upp på startskärmen efter inloggning.